9,90 

Ανυπομονησία, βία κι αδικία τσακωμού γίνονται αιτία

Άμεσα διαθέσιμο

Προσθήκη στα αγαπημένα
Προσθήκη στα αγαπημένα
Κωδικός κατασκευαστή (MPN): 34340 Κωδικός προϊόντος: 9786180600773 Κατηγορίες: , , Ετικέτες: ,

Περιγραφή

Ιδέες/Αξίες/Συναισθήματα του βιβλίου: Ανυπομονισία | Δίκαιο και άδικο | Βία | Θυμός

Το βιβλίο: Ο κόσμος του βυθού ετοιμάζεται για τον γάμο του καρχαρία. Τέσσερις θαλάσσιες χελώνες επισκέπτονται το «Κέντρο Ομορφιάς» για να περιποιηθούν την εμφάνισή τους. Εκεί, πριν ακόμα οι χελώνες τελειώσουν όσα έπρεπε να κάνουν, εμφανίζονται ξαφνικά έξι τεράστιοι αστακοί. Λένε πως έχουν πολλά τρεχάματα και δεν μπορούν να περιμένουν τη σειρά τους. Προσπαθούν να διώξουν με τη βία τις κυρίες για να πάρουν τη θέση τους. Οι χελώνες αντιστέκονται στην αδικία, πιάνονται στα χέρια με τους αστακούς και μετά, αντί για τον γάμο του καρχαρία, γίνεται… του κουτρούλη ο γάμος!

Η σειρά: Για να εξασφαλίσουν τα παιδιά υγιή κοινωνική ζωή θεμελιωμένη σε αποτελεσματικές σχέσεις, πρέπει να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση, την ικανότητα δηλαδή να μπαίνουν στη θέση των άλλων, να κατανοούν και να αισθάνονται πράγματα με τον ίδιο τρόπο που τα βιώνει ένα άλλο άτομο. Την ανάγκη αυτή αναλαμβάνουν να καλύψουν τα εικονογραφημένα βιβλία της σειράς αυτής, που προάγουν τη συναισθηματική νοημοσύνη. Με την προτεινόμενη για γονείς και εκπαιδευτικούς προσέγγιση επιχειρούν να μυήσουν τα παιδιά στο να βλέπουν τον κόσμο με τα μάτια του άλλου, αφού μάθουν πρώτα να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τα δικά τους συναισθήματα.

Η συγγραφέας: Η Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής, της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει μετεκπαιδευτεί στο Μαράσλειο Διδασκαλείο. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση, αρθρογραφεί σε παιδαγωγικά περιοδικά, είναι ενεργό μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και έχει εκδώσει πολλά βιβλία για παιδιά, μυθιστορήματα για ενηλίκους και μελέτες λαογραφικού περιεχομένου.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Ηλικία