7,80 

Παιχνίδι εκμάθησης και αναγνώρισης αριθμών που μαθαίνει τον συσχετισμό αριθμών και ποσοτήτων και παρέχει τις πρώτες αριθμητικές σειρές.

Άμεσα διαθέσιμο

Προσθήκη στα αγαπημένα
Προσθήκη στα αγαπημένα
Κωδικός κατασκευαστή (MPN): EL22182 Κωδικός προϊόντος: 8059591422182 Κατηγορίες: , , Ετικέτες: , ,

Περιγραφή

Παιχνίδι – οι Πρώτοι μου Αριθμοί
Το υλικό που περιέχεται στη συσκευασία είναι χρήσιμο για την εξοικείωση με τους αριθμούς, αναπτύσσοντας τόσο την αναγνώριση των αριθμών και των ποσοτήτων όσο και την ικανότητα κατάταξης και ταξινόμησης των αριθμών με προοδευτικό και επαναλαμβανόμενο τρόπο.

Σημείωση: οι διδακτικές δραστηριότητες και οι προτάσεις που ακολουθούν δεν αποτελούν δομημένο διδακτικό πρόγραμμα για την αριθμητική μάθηση. Κάθε γονέας ή εκπαιδευτικός, με βάση την ηλικία και το επίπεδο δεξιοτήτων και ικανοτήτων που αναπτύσσουν τα παιδιά, μπορεί να αποφασίσει να προτείνει τις δραστηριότητες και τα παιχνίδια που προτείνονται κατά βούληση, επιλέγοντας εκείνα που θεωρεί τα πλέον κατάλληλα και κυρίως αφήνοντας στο παιδί μέγιστη αυτονομία και ελευθερία στο χειρισμό του παρεχόμενου διδακτικού υλικού.

Πρώτα Βήματα: Από τις ποσότητες στους αριθμούς

Η πρώτη δραστηριότητα που συνιστάται είναι η εισαγωγή στις ποσότητες. Τα παιδιά αντιλαμβάνονται αυθόρμητα τη διαφορά μεταξύ δύο ποσοτήτων, ειδικά όταν τους παρουσιάζουμε μια κάρτα με ένα μόνο στοιχείο, για παράδειγμα «καμηλοπάρδαλη» και τις κάρτες με περισσότερα στοιχεία (για παράδειγμα «τρεις γάτες» ή «τέσσερις σκύλοι»).

Αν τα παιδιά είναι μόλις άνω των 3 ετών, σας συνιστούμε να παρουσιάσετε πρώτα τις κάρτες με τα ζώα, λέγοντας δυνατά πόσα είναι και αναφέροντας την ποσότητα που αντιπροσωπεύεται, δείχνοντας με το δάχτυλό σας. Αφού παρατηρήσουμε διάφορες ποσότητες, μπορούμε να συνεχίσουμε να παίζουμε με τα παιδιά, συγκρίνοντας δύο ποσότητες και να τα ρωτάμε ποιο είναι το σετ με περισσότερα στοιχεία και ποιο με τα λιγότερα.

Μπορείτε να επαναλάβετε τις ίδιες δραστηριότητες με τις κάρτες των χρωματιστών κύκλων, για να διευκολύνετε τις διαδικασίες. Μετά, μπορούμε να καθοδηγήσουμε τα παιδιά να συνδέσουν κάθε ποσότητα με τον αριθμό που την αντιπροσωπεύει: πρώτα συνδυάζοντας τις κάρτες με τα ζώα με τους αριθμούς και στη συνέχεια συνδυάζοντας τους αριθμούς, με τους αριθμούς που εκφράζονται με τους κύκλους.

Η δραστηριότητα αυτή διευκολύνεται και από την αναγνώριση των χρωμάτων με τα οποία παρουσιάζονται οι αριθμοί και οι ποσότητες και οι αυτο-διορθωτικοί σύνδεσμοι παζλ των κομματιών από χαρτόνι.

Μαθαίνοντας να μετράμε

Όταν τα παιδιά εξοικιωθούν με την αντιστοιχία αριθμών και ποσοτήτων, τότε θα είναι πιο ουσιαστικό (και διασκεδαστικό) να αρχίσουν να μετράνε. Ας προσπαθήσουμε να υπολογίσουμε τα θέματα των καρτών (ή τα χρωματιστά σύμβολα) δυνατά και, σε αντιστοιχία με το τελευταίο στοιχείο, ας συσχετίσουμε τον αριθμό που αντιπροσωπεύει ολόκληρη την ποσότητα του σετ με τα παιδιά. Για παράδειγμα, επιλέξτε να μετρήσετε πόσα κουνάβια υπάρχουν.

Μετρήστε τα δείχνοντας με το δάχτυλοκαι λέγοντας πιο δυνατά κάθε φορά το όνομα του μαγαλύτερου αριθμού: «ένα, δύο, τρία, τέσσερα και… πέντε!». Μετά από μερικές φορές, το παιδί θα καταλάβει ότι, όταν κάποιος μετρά, η τελευταία λέξη έχει κάποια ιδιαιτερότητα: αντιπροσωπεύει μια αριθμητική ποσότητα ισοδύναμη με εκείνη ολόκληρου του συνόλου.

Κατάλληλο για χρήση από παιδιά ηλικίας 3 έως και 6 ετών.