17,80 

Με τα ειδικά σπιτάκια, τα παιδιά συναρμολογούν τα παζλ με τις λέξεις, γράφουν με κινητά γράμματα και εξασκούνται στην ελεύθερη γραφή με τον μαρκαδόρο.

Άμεσα διαθέσιμο

Προσθήκη στα αγαπημένα
Προσθήκη στα αγαπημένα
Κωδικός κατασκευαστή (MPN): EL24988 Κωδικός προϊόντος: 8059591424988 Κατηγορίες: , , Ετικέτες: , , ,

Περιγραφή

Μοντεσσόρι για Εμάθηση Ανάγνωσης & Γραφής
Διάβασε και γράψε με 3 διασκεδαστικές μεθόδους!

Το παιχνίδι είναι εμπνευσμένο από τη μέθοδο Μοντεσσόρι των τριών σταδίων που, χάρη σε μια παιχνιδιάρικη προσέγγιση, βοηθά στην ανάπτυξη της γλώσσα του παιδιού και το προετοιμάζει για να διαβάσει και να γράψει τις πρώτες του λέξεις. Το μάθημα σε τρία στάδια χρησιμοποιήθηκε από τη Μαρία Μοντεσσόρι για την εισαγωγή νέων εννοιών όπως λέξεις, σχήματα, χρώματα, ήχους κτλ, και είναι ιδανικό για τα μικρότερα παιδιά.

Ξεκινώντας με τα μικρά παιδιά, είναι δυνατή μια πρώτη προσέγγιση στο παιχνίδι και τα υλικά του, δεδομένου ότι ήδη σε αυτή την περίοδο το παιδί αρχίζει να αφομοιώνει και να ενσωματώνει όλα τα ερεθίσματα, από το περιβάλλον και από τους ανθρώπους που το περιβάλλουν και έχει μια πρώτη μορφή επικοινωνιακής σχέσης.

Σε αυτό το παιχνίδι, η τριπλή μέθοδος σε στάδια, ευνοεί την αναγνώριση των λέξεων, την αποθήκευση των λέξεων-εννοιών, γραφής και ανάγνωσης.

Πρώτο στάδιο: συσχετισμός του αντικειμένου με τη λέξη – παρουσιάζουμε στο παιδί όλα τα παζλ με τις λέξεις (συνιστούμε να αρχίζετε με λέξεις που αποτελούνται από 3 γράμματα, έπειτα από 4 και τέλος από 5).
Δεύτερο στάδιο: αναγνώριση του αντικειμένου που αντιστοιχεί στη λέξη – το παιδί τοποθετεί τα γράμματατου παζλ που συνθέτουν τη λέξη στακοτάκια σύνθεσης λέξεων των σπιτιών.
Τρίτο στάδιο: εμπέδωση συσχετισμού αντικειμένου και λέξης – το παιδί γράφει ελεύθερα με τον ειδικό μαρκαδόρο που παρέχεται, στα πινακάκια με γραμμές των σπιτιών.
Με το υλικό που περιέχεται στο κουτί μπορείτε να παίξετε με διαφορετικούς τρόπους. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε δραστηριότητες για έναν παίκτη αλλά και ομάδα. Στην πρώτη φάση, συνιστάται να αφήνετε τα παιδιά να παίζουν ξεχωριστά, για να ενθαρρύνετε τη φυσική και την αυθόρμητη μάθηση.

Κατάλληλο για χρήση από παιδιά 3 έως και 6 ετών.